Höstprogrammet finns att ta del av

Vi börjar höstens aktiviteter redan den 10 augusti med slåtter på Sibberön. Det kommer bli en intressant dag där vi bl.a. kommer få lära oss hur en äng ska skötas och om Vänerns skärgårdsreservat. Musikunderhållning och tipspromenad.

Första helgen i september kommer vi under lördagen samla in svamp där alla som vill får vara med, svampar som sedan kommer  bli föremål för utställningen under söndagen. Då har vi även aktiviteter för barnen.

Någon gång i september planerar vi att röja ett fågelskär vid Ramholmen. Här söker vi intresserade som kan tänka sig vara med att röja. Många skär växer igen till nackdel för häckande fåglar och vi hoppas på att skäret efter vår insats åter kan få kolonier med häckande fågel.

I oktober bjuder vi in representanter från Länsstyrelsen och Skogsstyrelsen som kommer att berätta om miljömålen Levande sjöar och vattendrag och Levande skogar. Därefter planerar vi starta en studiegrupp som sätter sig in i ämnet och ser vad som görs i vår kommun.

I november har vi två föreläsningskvällar. Vi kommer få ta del av gruvdrift och gruvors miljöpåverkan i olika delar av världen och senare i november berättas det om Nordens längsta vattendrag och det kommer visas bilder.

Varmt välkomna!

Höstprogram 2014

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.