Viltspårning

Följ med ut på en dags viltspårning i skogarna norr om Kristinehamn. Här finns vackra skogslandskap och gott om vilt. Självklart är spår av varg och lo mest intressant, men här finns också möjlighet att hitta spår från alla möjliga djurslag, stora som små. Precis vart vi håller till avgörs dagarna innan beroende på tips och magkänsla.
Aktiviteten är självklart väderberoende och kräver bra snöförhållanden. Att spåra djur kan vara krävande eftersom man inte kan styra vart djuren ska gå, så god kondition är ett måste. Beroende på snöförhållanden går vi till fots eller på skidor. Ta med kläder för väder, mat för en heldag, något varmt att dricka, kamera och kikare.

Förslag på datum: lördag den 27/2 eller kanske lör 12/3. Väderprognosen ser bra ut den kommande veckan så jag tror på den 27/2 själv.
Tider: 09:00 – ca15:00. Åker 09:00 från Netto’s parkering och samåker ut i skogen.
Gruppstorlek: Finns ingen undergräns dock max omkring 10 personer. Skriv gärna i kommentarsfältet nedan om du vill följa med.

Ledare: Alistair McCann. Har spårat våra stora rovdjur under snart 12 vintersäsonger i östra och norra Värmland. Har tidigare jobbat professionellt som vildmarksguide. Vill göra detta för att hålla mina kunskaper färska, för att dela med mig av mina erfarenheter och för att det är kul!

Vargspår_1_McCannVargspår_McCann

 

 

Bilderna som föreställer vargspår är tagna i det gamla Kungsskogen reviret strax norr om Kristinehamn. Den ena bilden har en revirmarkering med löpblod och den andra är spår från ena vargen då den låg på marken och bet bort snön från mellan dynorna på framtassarna. De senaste månaderna har det observerats vargspår i samma området, så det finns alltid en chans att vi lyckas hitta de.

 

Dela

Kommentera

One thought on “Viltspårning

  1. Välkomna på viltspårning imorgon! Vi åker upp till skogarna kring Kungsskogen där jag kan utlova spännande spår att följa. Vädret ser ut att vara kanon bra!

    Vi åker kl 09:00 från Netto’s parkering. Jag har en röd Golf kombi med skidbox på taket, inte lätt att missa.

    Vi Ses!
    Alistair McCann

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.